26/2/12

Τούρτα μερέντα-μπισκοτίνο





Παραλλαγή της τούρτας νουτέλα, όπως αρέσει σε εμάς!

Τι χρειαζόμαστε:
1 δόση για το κέικ σοκολάτας
500 ml κρέμα γάλακτος
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 μερέντα...

1 πακέτο oreo cookies
σιρόπι βύσσινο (προαιρετικά)


Πως το κάνουμε:
Από την προηγούμενη ετοιμάζω το κέικ μου, ώστε να παγώσει και να είναι πιο σταθερό. Την επόμενη το κόβω σε 3 πάτους. Προτιμώ αυτό το κέικ γιατί είναι σοκολατένιο και υγρό, και δεν χρειάζεται σιρόπιασμα.
Χτυπάω τα 2/3 της κρέμας γάλακτος και όταν αρχίζει να πήζει ρίχνω και την μερέντα. Μετά από λίγο χτύπημα έχω μια σοκολατένια σαντιγί. Την αφήνω λίγο να σταθεί στο ψυγείο.
Χτυπάω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια. Όταν γίνει σαντιγί, ρίχνω τριμμένα ή κομματιασμένα τα μισά μπισκότα και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα. Την αφήνω επίσης λίγο να σταθεί στο ψυγείο.
Συναρμολογώ σιγά σιγά την τούρτα μου. Παίρνω τον πρώτο πάτο, και απλώνω το 1/3 της σοκολατένιας σαντιγί. Αν θέλουμε, πριν βάλουμε την σοκολατένια κρέμα, μπορούμε να βάλουμε λίγο σιρόπι βύσσινο πάνω στο κέικ μας.
Από πάνω τοποθετώ τον δεύτερο πάτο προσεχτικά. Ρίχνω λίγο σιρόπι βύσσινο και εδώ αν θέλω, και στην συνέχεια απλώνουμε την σαντιγί με τα μπισκότα.
Τελειώνουμε με τον τελευταίο πάτο.
Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την σοκολατένια σαντιγί που έχουμε κρατήσει.
Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, όπως μας αρέσει!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes