29/2/12

Σαν σήμερα 29/2






1948 - στην Τσεχοσλοβακία, μετά την κατάληψη της εξουσίας από το Κομμουνιστικό Κόμμα, στις 25 Φεβρουαρίου, οι αρχηγοί του κινούνταν με στόχο τον πλήρη έλεγχο της χώρας: πολιτικοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού...
Κλέμεντ Γκότβαλντ καθαιρέθηκαν, δικαστές εκδιώχθηκαν από τις έδρες τους, ενώ απαγορεύτηκε η δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων.

1972 Ο Αμερικανός τραγουδιστής Dave Williams (1972-2002) γεννήθηκε στο Τέξας. Υπήρξε βασικός τραγουδιστής του Αμερικανικού alternative metal συγκροτήματος Drowning Pool.
Ενσωματώθηκε στη μπάντα το 1999 και παρέμεινε ενεργό μέλος έως και τον θάνατο του το 2002. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Sinner", "Bodies", "Tear Away" κ.α.

1972 Η βίζα παραμονής του John Lennon στην Αμερική λήγει... Θα ακολουθήσουν πολλές αιτήσεις για νέα βίζα οι οποίες θα απορριφθούν όλες.
Η επίσημη αιτιολογία που του δόθηκε από τις Αμερικάνικες αρχές ήταν η σύλληψη του για ναρκωτικά το Νοέμβριο του 1968 στη Μεγάλη Βρετανία.
Χρόνια αργότερα θα αποκαλυφθεί πως ο ίδιος ο πρόεδρος Nixon δεν ήθελε την παραμονή του στις Η.Π.Α. γιατί φοβόταν πως ο Lennon θα υποκινούσε μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

sansimera

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes