Υλικά
1 μεγάλο ψάρι, 1,5 κιλό, καθαρισμένο από τα λέπια, τα εντόσθια και το κεφάλι
Για τη Γέμιση
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-100γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-100γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες...
-1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
-1 κουταλιά άνηθος
-2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα ψωμιού
-1/2 κουταλάκι αλάτι
-Λίγο φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
-1/2 λεμόνι
-1/2 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε το ψάρι, το στεγνώνετε και χαράζετε την κοιλιά του, για να βάλετε μέσα τη γέμιση.
Ετοιμασία της γέμισης
Zεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι δύο, τρία λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε ακόμη πέντε λεπτά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο, τα ψίχουλα ψωμιού, αλάτι και πιπέρι. Στίβετε το χυμό του λεμονιού στη γέμιση και τον αφήνετε να κρυώσει, μέχρι να τον απορροφήσουν τα ψίχουλα.
Ανοίγετε μία λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο επάνω, τόσο μεγάλο ώστε να φτάσει για να τυλίξετε και να κλείσετε καλά όλο το γεμιστό ψάρι. Τοποθετήστε το ψάρι στο κέντρο του αλουμινόχαρτου και βάλτε τη γέμιση στην κοιλιά του πριν το ψήσετε. Χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες, για να παραμείνει κλειστή η κοιλιά του και να μη φύγει η γέμιση. Ραντίστε το ψάρι με το κρασί και τυλίξτε το προσεκτικά, ώστε να μη φεύγουν οι χυμοί και ο ατμός. Το ψήνετε μία, μιάμιση ώρα. Σερβίρεται ολόκληρο σε πιατέλα γαρνιρισμένο με φετάκια λεμονιού και μαϊντανό.
in.gr
1 μεγάλο ψάρι, 1,5 κιλό, καθαρισμένο από τα λέπια, τα εντόσθια και το κεφάλι
Για τη Γέμιση
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-100γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-100γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες...
-1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
-1 κουταλιά άνηθος
-2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα ψωμιού
-1/2 κουταλάκι αλάτι
-Λίγο φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
-1/2 λεμόνι
-1/2 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε το ψάρι, το στεγνώνετε και χαράζετε την κοιλιά του, για να βάλετε μέσα τη γέμιση.
Ετοιμασία της γέμισης
Zεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι δύο, τρία λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε ακόμη πέντε λεπτά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο, τα ψίχουλα ψωμιού, αλάτι και πιπέρι. Στίβετε το χυμό του λεμονιού στη γέμιση και τον αφήνετε να κρυώσει, μέχρι να τον απορροφήσουν τα ψίχουλα.
Ανοίγετε μία λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο επάνω, τόσο μεγάλο ώστε να φτάσει για να τυλίξετε και να κλείσετε καλά όλο το γεμιστό ψάρι. Τοποθετήστε το ψάρι στο κέντρο του αλουμινόχαρτου και βάλτε τη γέμιση στην κοιλιά του πριν το ψήσετε. Χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες, για να παραμείνει κλειστή η κοιλιά του και να μη φύγει η γέμιση. Ραντίστε το ψάρι με το κρασί και τυλίξτε το προσεκτικά, ώστε να μη φεύγουν οι χυμοί και ο ατμός. Το ψήνετε μία, μιάμιση ώρα. Σερβίρεται ολόκληρο σε πιατέλα γαρνιρισμένο με φετάκια λεμονιού και μαϊντανό.
in.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου