19/2/12

Η μία έτσι, η άλλη αλλιώς...






Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στην ελληνική πλευρά η κλήρωση των προολυμπιακών τουρνουά υδατοσφαίρισης, όπου θα δοθούν τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τυχερές οι γυναίκες, στα δύσκολα οι άνδρες.



Στο Λονδίνο, όπου σε λίγους μήνες θα φιλοξενηθεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, ήταν τα βλέμματα των ενδιαφερόμενων ομάδων που δεν έχουν τσεκάρει ακόμη την πρόκριση, μεταξύ αυτών και οι Εθνικές μας ανδρών και γυναικών.


Η τύχη, ωστόσο, χαμογέλασε στη μία από τις δύο, με τις γυναίκες να έχουν πιο εύκολο έργο στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια κληρώθηκε στον Β Όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης, που θα διεξαχθεί το διάστημα 15 με 22 Απριλίου, με αντιπάλους την Ολλανδία, τον Καναδά, το Καζακστάν και τη Βραζιλία.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ρεπό στην πρεμιέρα, ενώ στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Βραζιλία στις 16 Απριλίου, τον Καναδά στις 17, το Καζακστάν στις 18 και την Ολλανδία στις 19. Την Παρασκευή 20 Απριλίου θα γίνουν οι κρίσιμοι προημιτελικοί, από τους οποίους θα κριθεί ποιες θα είναι οι τέσσερις ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια για το Λονδίνο, ενώ στις 21 και 22 Απριλίου θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης.Κορμιά αναμένεται να πέσουν στον Α όμιλο καθώς τοποθετήθηκαν οι Ρωσία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ισπανία. Να θυμίσουμε ότι θα δοθούν τέσσερα εισιτήρια και οι τυχερές ομάδες θα είναι αυτές που θα καταφέρουν να φτάσουν στα ημιτελικά.


Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκτός της διοργανώτριας Βρετανίας, έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες ως νικήτρια των Παναμερικανικών Αγώνων, η Κίνα που πήρε την πρώτη θέση στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της Ασίας και η Αυστραλία ως εκπρόσωπος της Ωκεανίας.


Δύσκολο, όχι ακατόρθωτο


Από την άλλη πλευρά, η Εθνική μας των ανδρών θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα εμπόδια που θα βρεθούν μπροστά της είναι ανυπέρβλητα. Η ελληνική ομάδα κληρώθηκε στον Α Όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Έντμοντον το διάστημα 1 με 8 Απριλίου με το Μαυροβούνιο, τη Γερμανία, τα Σκόπια, τη Ρουμανία και την Ολλανδία, κάποιες εκ των οποίων αντιμετώπισε και προ εβδομάδων στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν.


Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να κατακτήσει μία από τις τέσσερις θέσεις του ομίλου, ώστε να περάσει στην επόμενη φάση, όπου θα δώσει τον υπερπάντων αγώνα στα χιαστί ματς των προημιτελικών για το εισιτήριο της τετράδας και κατ επέκταση το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων.


Στον Β Όμιλο κληρώθηκαν οι Ισπανία, Καναδάς, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Αργεντινή και Τουρκία. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν προκριθεί ήδη η Σερβία ως νικήτρια του World League το 2011, η Ιταλία, η Κροατία και η Ουγγαρία από το παγκόσμιο της Σανγκάης, η οικοδέσποινα Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες από τους Παναμερικανικούς Αγώνες, το Καζακστάν που κέρδισε στο προ-ολυμπιακό της Ασίας και η εκπρόσωπος της Ωκεανίας, Αυστραλία.


gazetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes