22/2/12

Πανεπιστήμια: Νέα αναβολή εκλογών και καθεστώς τρομοκρατίας





Ως «καταζητούμενοι» χαρακτηρίζονται οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που απαρτίζουν την επιτροπή που ανέλαβε -σύμφωνα με το νέο νόμο- να κινήσει τη διαδικασία για την εκλογή των συμβουλίων διοίκησης.

Οι εκλογές και σε αυτό το πανεπιστήμιο αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον, με μερίδα φοιτητών να...


επικηρύσσουν τους καθηγητές τους σε όλους τους τοίχους του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καθηγητών Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστα Καραμανή, « αρκετοί από αυτούς ανήκουν θα στη λεγόμενη ‘εφεδρεία’ καθώς είναι 30 ετών περίπου...
Ζούμε μια φαρσοκωμωδία. Μια μικρή οργανωμένη ομάδα μπορεί να επιβάλει με τη βία τη θέλησή της».

Ίδια εικόνα και στο πανεπιστήμιο της Κρήτης. Μια μικρή ομάδα φοιτητών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Παλήκαρη, μπλόκαραν τις κάλπες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την πρυτανεία οι προγραμματισμένες εκλογές αναβλήθηκαν και στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο λόγω μη κατάρτισης των εκλογικών καταλόγων.

Την ώρα πάντως που οι πανεπιστημιακοί δηλώνουν φοβισμένοι να πάρουν οι ίδιοι την ευθύνη και να καταγγείλουν τα φαινόμενα ανομίας μέσα στο ίδρυμα, σύμφωνα με μαρτυρίες την αναβολή των εκλογών ενίσχυσαν και 15 καθηγητές. Κάποιοι από αυτούς προέρχονταν και από άλλα πανεπιστήμια.

Για άλλη μία φορά η υπουργός Παιδείας ζήτησε την εφαρμογή του νόμου στα πανεπιστήμια, αποδίδοντας ευθύνες στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν με διαφορετικό τρόπο.

Για «έκδηλο πανικό» της υπουργού Παιδείας έκανε λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Αννας Διαμαντοπούλου για τις συνεχείς αναβολές των εκλογών για νέα συμβούλια διοίκησης σε ορισμένα πανεπιστήμια.

skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes