(Προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄)
Υλικά για 4 άτομα:
1 ζύμη για πίτσα των 200 γραμμ.
400 γραμμ. σάλτσα ντομάτας σε κονσέρβα
2 φρέσκες ντομάτες
150 γραμμ. μοτσαρέλα σε μπαστούνι
100 γραμμ. φέτες ζαμπόν
20 ροδέλες χωριάτικο λουκάνικο
10 πλατιά φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι, πιπέρι...
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210ο C. Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις κόβετε σε ροδέλες. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε μικρά κυβάκια.
2. Ανοίγετε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη και την τοποθετείτε πάνω από τη λαδόκολλα.
3. Ρίχνετε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι στη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύετε καλά και με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού την απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της τάρτας, αφήνοντας 1 εκ. στις άκρες. Πασπαλίζετε με τη μοτσαρέλα, στρώνετε τις ντομάτες και μετά το ζαμπόν. Ραντίζετε όλη την επιφάνεια της πίτσας με ελαιόλαδο και την ψήνετε στο φούρνο για 15΄.
elle.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου