19/2/12

Είσαι έτοιμος για μια αλλιώτικη πτήση;






Είσαι άνθρωπος της ξηράς, της θάλασσας ή του αέρα; Αν η απάντηση, είναι το νούμερο τρία, ενδιαφέρεσαι να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό;








Ίσως μια σχετικά σύντομη πτήση διάρκειας 20 έως 30 λεπτών με το ηλεκτρικό πολυκόπτερο του βίντεο; Είναι γερμανικής κατασκευής και διαθέτει 16 προπέλες! 
Το όνομά του είναι E-Volo Volocopter και το πήρε από την ομάδα, E-Volo, η οποία το δημιούργησε.

Η παρθενική του πτήση το περασμένο φθινόπωρο διήρκησε μόλις 90 δευτερόλεπτα, αλλά με μία μόνο φόρτιση μπορεί να επεκταθεί στα 20 με 30 λεπτά, όπως είπαμε και νωρίτερα.

Κάθε μία από τις 16 προπέλες τροφοδοτείται από τη δική της μπαταρία ιόντων λιθίου κι ένας κεντρικός υπολογιστής «μεταφράζει» τους χειρισμούς του πιλότου σε ομαλή, τρισδιάστατη κίνηση.

Σύμφωνα με τον πιλότο, Tomas Senkel, το να πιλοτάρεις το E-Volo Volocopter είναι πανεύκολο. Σε αυτό το σημείο, ας έχουμε μερικές επιφυλάξεις μέχρι να το διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι… Εάν καταφέρουμε να κάτσουμε στη θέση του πιλότου ποτέ.

Βέβαια, να τονίσουμε ότι κύριο μέλημα των κατασκευαστών ήταν κάποιος να πιλοτάρει το πολυκόπτερο με την ίδια ευκολία που οδηγεί το αυτοκίνητό του, συνεπώς, δεν έχουμε λόγους να μην τους πιστέψουμε.

Επόμενος στόχος τους είναι να αυξήσουν τη διάρκεια της πτήσης, χωρίς να παρουσιάζονται απώλειες στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το πρώτο διθέσιο E-Volo Volocopter θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση την άνοιξη, ενώ το πρώτο εμπορικό θα είναι κοντά μας το 2013.


e-go.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes