4/3/12

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για Ολυμπιακό(2-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο)






Σημαντική εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, επικρατώνας 2-0 του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος...
 της Σούπερ Λίγκας. Ο Χολέμπας στο 45΄ και ο Καζίμ-Ρίτσαρντς στο 54΄ σημείωσαν τα γκολ των «ερυθρολεύκων», που πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Μέταλιστ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, μόλις στο 7ο λεπτό, με το Σίσιτς να μπαίνει στην περιοχή και να επιχειρεί ένα διαγώνιο συρτό σουτ, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μέγερι. Στη συνέχεια, όμως, οι πρωταθλητές ήταν αυτοί που πίεσαν και πλησίασαν δύο φορές στο γκολ, με τον Αμπντούν να αστοχεί από καλή θέση στο 10΄ και τον Βεζυρίδη να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση στο 13΄, και πάλι σε σουτ του Αλγερινού.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου, έπαιρνε εύκολα τη μπάλα και έβγαινε μπροστά, όμως η άμυνα των Κρητικών άντεχε, με τους Γεωργίου και Σόουζα να αποτρέπουν με τάκλιν... αυτοθυσίας τους Αμπντούν (24΄) και Μιραλάς (31΄) να σκοράρουν.

Τελικά το γκολ που δικαιούνταν οι «ερυθρόλευκοι» ήρθε στο 45΄. Αρχικά ο Βεζυρίδης πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Τοροσίδη, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Χολέμπας με ένα καταπληκτικό σουτ από 30 μέτρα νίκησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και άνοιξε το σκορ.

Απαλλαγμένος από το άγχος, ο Ολυμπιακός «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη του στο 54΄ με το πρώτο γκολ του Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός τελείωσε άνετα από κοντά μία φάση που ξεκίνησε από ωραία κάθετη μεταβίβαση του Χολέμπας στον Αμπντούν και γρήγορο γύρισμα του τελευταίου στον Καζί-Ρίτσαρντς, που πλάσαρε με τη μία. Οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς στο 65΄, όταν στο δυνατό σουτ του Ζόρντι Λόπεζ ο Μέγερι απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη και στη συνέχεια η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στη συνέχεια δύο καλές ευκαιρίες με τον Μιραλάς, ο οποίος όμως δεν ήταν σε τόσο καλή μέρα, αλλά κράτησαν χωρίς να απειληθούν τη νίκη και έφυγαν από το Ηράκλειο με τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Μπούρμπος, Βεζυρίδης, Παπουλής - Μέλμπεργκ, Αμπντούν

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν, Πίτσος, Καμπάνταης (72΄ Ζορμπάς), Γεωργίου, Σόουζα, Παπουλής (79΄ Μπόντορ), Μπούρμπος (72΄ Γαλανόπουλος), Σίσιτς, Χόρχε Λόπεζ, Ζόρντι Λόπεζ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (76΄ Μοντέστο), Καζίμ-Ρίτσαρντς, Μιραλάς (86΄ Μαρκάνο), Χολέμπας, Α.Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Μακούν, Αμπντούν (88΄ Φουστέρ)


onsports

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes