20/3/12

Ζούσε 22 χρόνια σε μία τρύπα!





Ο λόγος για έναν Ιρακινό, ο οποίος ζούσε επί 22 χρόνια στο χώμα, δύο μέτρα κάτω απο το έδαφος Η αιτία που τον οδήγησε σε αυτή την... κατοικία ήταν η καταδίκη του απο το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν σε θάνατο.

Με μοναδική συντροφιά του ένα ραδιοφωνο και μαζί με μερικά ρούχα και μαγειρικά εργαλεία, ο Al- Shammari κρύφτηκε στο έδαφος επειδή κατηγορήθηκε ως μέλος αντικαθεστωτικού κόμματος.

Απο το 1979, μόλις το 2003, αποφάσισε να εγκαταλείψει το αυτοσχέδιο κελί του, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε λόγω των συνθηκών της ζωής του.

''Η μητέρα μου είχε τοποθετήσει έναν πλαστικό σωλήνα στο έδαφος και από εκεί είχα καθαρό αέρα. Αυτό μου επέτρεψε να επιζήσω τόσα χρόνια. Ποτέ δεν περίμενα να αφήσω πίσω μου αυτό το μέρος και να ζήσω μία φυσιολογική ζωή. Μερικές φορές ένιωθα σαν νεκρός, όλα έμοιαζαν τόσο μαύρα. Το μόνο που με παρηγορούσε ήταν να προσεύχομαι, να διαβάζω το Κοράνι και να ακούω τις ειδήσεις'', είπε ο ίδιος.

Στα 50 πλέον, δίνει μάχη για να αποκτήσει μία φυσιολογική ζωή και για να βρει μία δουλειά, καθώς η ιρακινή κυβέρνηση δεν μπορεί να τον αποζημιώση ως πολιτικό κρατούμενο του καθεστώτος, γιατί επισήμως δεν έχει φυλακιστεί ποτέ.

''Η κυβέρνηση δεν με θεωρεί πολιτικό κρατούμενο, δεν υπάρχουν αποδείξεις πως φυλακίστηκα. Μόνο η μητέρα μου ήξερε την ιστορία μου αλλά εκείνη δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα'' λέει ο Al- Shammari.






enikos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes