9/3/12

Σαλάτα με πράσινες φακές, κόκκινα λάχανα και σταφίδες






(προετοιμασία 15΄-μαγείρεμα 20΄-μαρινάρισμα 30΄)

Υλικά για 4 άτομα:
1/4 κόκκινο λάχανο
1 ποτήρι πράσινες φακές
1 ματσάκι εστραγκόν
200 γραμμ. σταφίδες....

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
150 γραμμ. μπλε τυρί Δανίας (blue cheese)
1 μπουκέτο αρωματικών (τυλίγετε σε ένα κομμάτι καθαρό, λεπτό ύφασμα θυμάρι, δαφνόφυλλα και κοτσάνια μαϊντανού)
Για τη βινεγκρέτ:
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξιδο ή ξίδι από κρασί
1 κ.σ. μέλι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνετε τις φακές σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό. Προσθέτετε το μπουκέτο αρωματικών, αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά.
Καθαρίζετε το σκληρό κομμάτι στη μέση του λάχανου και το ψιλοκόβετε. Το πλένετε με άφθονο νερό και το στραγγίζετε. Πλένετε τις σταφίδες, τις στεγνώνετε και τις κόβετε στη μέση. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το τεμαχίζετε σε λωρίδες. Πλένετε και στεγνώνετε καλά τα φύλλα του εστραγκόν. Κόβετε σε κομματάκια το μπλε τυρί.
Eτοιμάζετε τη βινεγκρέτ: ανακατεύετε με ένα σύρμα το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι. Όταν βράσουν οι φακές (αλλά να κρατάνε λίγο), αφαιρείτε το μπουκέτο αρωματικών και προσθέτετε το λάχανο και το κρεμμύδι.
Ρίχνετε τη βινεγκρέτ στις φακές και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 30΄. Προσθέτετε το εστραγκόν, τις σταφίδες και το μπλε τυρί και σερβίρετε τη σαλάτα κρύα η χλιαρή.

Tips:
-Η σαλάτα αρωματίζεται και με μυρωδικά, όπως μαϊντανός ή κόλιαντρο.
-Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βινεγκρέτ με λαδολέμονο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes