22/3/12

«Φωτεινό» ζουμ στην Εστία





Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα νέες εντυπωσιακές εικόνες της Εστίας (VESTA) που κατέγραψε το διαστημικό σκάφος DAWN που έχει τεθεί από πέρυσι σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή. Πρόκειται για κοντινές και εξαιρετικής φωτεινότητας εικόνες του αστεροειδή στις οποίες αποκαλύπτεται η ύπαρξη ενός λαμπερού μυστηριώδους υλικού που υπάρχει στους κρατήρες του...

«Μαγνήτης» συγκρούσεων
Η Εστία έχει διάμετρο 530 χιλιόμετρα και διαχρονικά αποτελεί πόλο έλξης μετεωριτών και μικρών διαστημικών βράχων που πέφτουν πάνω της δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πλούσιο γεωλογικό περιβάλλον. Οι επιστήμονες που μελετούν την Εστία εκτιμούν ότι το μυστηριώδες υλικό βρίσκεται στο υπέδαφος της Εστίας και βγαίνει στην επιφάνεια κάθε φορά που πέφτει πάνω ��ης κάποιος μετεωρίτης.
Εχουν μάλιστα επικεντρώσει την προσοχή τους στο να διαπιστώσουν για το τι ακριβώς υλικό πρόκειται και ευελπιστούν να τα καταφέρουν πριν το DAWN εγκαταλείψει την Εστία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το σκάφος θα συνεχίσει να μελετά την Εστία μέχρι το καλοκαίρι και στην συνέχεια θα φύγει από εκεί για να πάει να συναντήσει και να μελετήσει την Δήμητρα (CERES) ένα αστεροειδή με μέγεθος σχεδόν διπλάσιο από αυτό της Εστίας.



troktiko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes