12/3/12

Ένα γλυκό το πρωί σας αδυνατίζει!






Η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ φέρνει στο φως ευχάριστα νέα για όσους αγαπούν τις λιχουδιές...


Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", η έρευνα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου μελέτησε 193 παχύσαρκους, χωρίζοντάς τους σε δύο ομάδες όσον αφορά το πρωινό που τους παρείχε. Η πρώτη ομάδα έτρωγε ένα μικρό πρωινό με 300 θερμίδες και η δεύτερη πρωινό 600 θερμίδων, που καθημερινά συμπεριλάμβανε ένα γλυκό (κέικ σοκολάτας ή κάποιο άλλο παρόμοιο).

Στο τέλος, όλοι οι εθελοντές αδυνάτισαν. Η διαφορά στην απώλεια βάρους, όμως, ήταν δραματική. Και όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, όσοι έτρωγαν το πρωινό των 600 θερμίδων έχασαν κιλά και τα διατήρησαν και για μεγαλύτερο διάστημα.

Στις 16 εβδομάδες η μέση απώλεια βάρους και στις δύο ομάδες ήταν 17 κιλά. Από την 17η εβδομάδα όμως και μετά, η κατάσταση άλλαξε ριζικά. Οι εθελοντές της ομάδας που δεν έτρωγε γλυκό, έβαλαν κατά μέσον όρο 11 από τα χαμένα κιλά ο καθένας, ενώ όσοι έτρωγαν το γλυκό έχασαν άλλα 8 κιλά ο καθένας μέχρι το τέλος των 32 εβδομάδων.

Έτσι, φαίνεται πως το "φουλ" πρωινό βοήθησε στη βελτίωση του μεταβολισμού και τη ρύθμιση της ορμόνης γκρελίνης (η ορμόνη που ευθύνεται για το αίσθημα πείνας), γι' αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν πως αν θέλουμε να καταναλώσουμε γλυκά μπορούμε, αρκεί να το κάνουμε το πρωί, για να δώσουμε χρόνο στον οργανισμό να τα κάψει...


tanea

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes