11/3/12

Ανόρθωση στήθους χωρίς χειρουργείο






Κάντε το στήθος σας... να σταθεί στο ύψος του και αντιμετωπίστε τη χαλάρωση με «έξυπνες» τροφές και ανώδυνες θεραπείες αισθητικής ιατρικής....


Η ηλικία, η απώλεια βάρους, αλλά και γενετικοί παράγοντες (και νέες κοπέλες αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα) συμβάλλουν στην πτώση του στήθους. Αρχικά χαλαρώνουν οι ιστοί του δέρματος και ο μείζων θωρακικός μυς, αλλά μετά από χρόνια ατροφεί και ο ίδιος ο μαζικός αδένας.

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούμε σε χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και σε άλλες επώδυνες θεραπευτικές μεθόδους;


1) Τονώστε τους μυς του στήθους: Με συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούμε να τονώσουμε τους μυς της περιοχής και να επαναφέρουμε τη σφριγηλότητα των ιστών του δέρματος. Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ειδικός φυσικής αγωγής, «στο γυμναστήριο μια γυναίκα μπορεί να κάνει πιέσεις στο chest press, εκτάσεις στο pek deck και πουσάπ με το γυναικείο στυλ (δηλαδή, στηριγμένη στα γόνατα).

Στο σπίτι μπορεί να κάνει πάλι πουσάπ, εκτάσεις με λάστιχα αντί για το pek deck και πιέσεις και εκτάσεις με βαράκια». Βάλτε τη φόρμα σας και κάντε 4 σετ των 10 επαναλήψεων σε όλα τα παραπάνω τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.


2) Δοκιμάστε μικρο-ρεύματα: Η θεραπεία με μικρο-ρεύματα τύπου New Life είναι εντελώς ανώδυνη και έχει στόχο να γυμνάσει τους μυς. Ο ειδικός εφαρμόζει στην περιοχή του στήθους τα μικρο-ρεύματα για λίγα λεπτά και έτσι δημιουργείται ένα εφέ ανόρθωσης.

Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, απαιτούνται 2-3 συνεδρίες την εβδομάδα σε έναν κύκλο 15 επισκέψεων. Βέβαια, όπως τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Τσεκούρας, ο βαθμός ανόρθωσης είναι καλύτερος σε ένα πρόβλημα μικρού έως μέτριου βαθμού. Ακόμα, η θεραπεία δεν θα αποδώσει στην περίπτωση που έχει ατροφήσει ο μαζικός αδένας και η θηλή έχει φτάσει κάτω από την υπομάστια πτυχή, οπότε και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Το κόστος της μίας συνεδρίας κυμαίνεται στα € 50. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε το πίλινγκ Breast Form, που προσφέρει σύσφιγξη. Το κόστος της συνεδρίας (απαιτούνται περίπου 4) ανέρχεται στα € 150.

3) Το κοκτέιλ της μεσοθεραπείας: Η έγχυση πολύτιμων ουσιών βοηθά το δέρμα του προσώπου να γίνει πιο σφριγηλό. Γιατί όχι και το στήθος; Όπως επισημαίνει η δερματολόγος Λία Παπαθανάκου, «στην ενέσιμη μεσοθεραπεία συνδυάζουμε βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ και τον παράγοντα DMAE με σκοπό να προσφέρουμε σύσφιγξη στο δέρμα, αλλά και να συγκρατήσουμε την υγρασία του, ώστε να μην υπάρχει χαλάρωση».

Έχετε υπόψη σας ότι χρειάζονται περίπου 3-4 συνεδρίες για να έχετε μια βελτίωση της τάξης του 30%-60% σε ένα πρόβλημα μέτριου βαθμού. Επίσης, ενδέχεται να εφαρμοστεί αναισθητική κρέμα, γιατί παρατηρείται πόνος. Το κόστος της μίας συνεδρίας που γίνεται με ενέσιμο τρόπο είναι περίπου € 100.

4) Το ευεργετικό κρύο ντους: Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό, γιατί εντείνει τη χαλάρωση των ιστών του δέρματος. Κάντε ντους με κρύο νερό στην περιοχή. Ορισμένες γυναίκες, μάλιστα, κάνουν μασάζ στο μαστό για 2΄-3' με ένα παγάκι που τυλίγουν μέσα σε μια γάζα. Επιλέξτε τον τρόπο που σας ταιριάζει.

5) Κάν' το όπως η Άνι Μπεκ: η Δανή personal trainer, διάσημη για το πρόγραμμα ασκήσεων The Bikini Workout, προτείνει τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, που βελτιώνουν την υφή του δέρματος και το κάνουν πιο ελαστικό: Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αβοκάντο, λιπαρά ψάρια -υπάρχουν σε σολομό, σαρδέλες και σκουμπρί-, αλλά και ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια και αμύγδαλα. Ακόμα, εφαρμόστε αμυγδαλέλαιο στο στήθος, που χαρίζει ελαστικότητα και ενυδάτωση.

6) Ποιες κρέμες λειτουργούν; Σύμφωνα με μια κλινική μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Φεράρα, το εκχύλισμα του αρακά, η βρόμη, το τζίνσενγκ, το δεντρολίβανο, η αμαμελίδα και το φασκόμηλο, τα οποία περιέχονται σε ορισμένες κρέμες ανόρθωσης στήθους, προσφέρουν αυτό που υπόσχονται κατά 49,22%.

Όπως εξηγεί η Δήμητρα Γουλά, προσωπολόγος και παρασκευάστρια φυτικών καλλυντικών, «όλες οι παραπάνω ουσίες βοηθούν την αιμάτωση τοπικά. Με την παραγωγή νέου κολλαγόνου το στήθος φαίνεται πιο σφριγηλό και γεμάτο, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική ανόρθωση».

Επιπλέον, οι γιατροί τονίζουν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικές με ουσίες που έχουν οιστρογονική δράση, δηλαδή μιμούνται τα οιστρογόνα, γιατί ενδέχεται να βλάπτουν την υγεία μας.


elle

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes