4/3/12

Λαχανικά με μπέικον κονφί






(Προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 2 ώρες)
Υλικά για 6 άτομα:
1,5 κιλό διάφορα λαχανικά (καρότα, παντζάρια, μαϊντανός, σελινόριζα, ραπανάκια κ.λπ.)
4 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο.....

400 γραμμ. ωμό μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 ποτήρια ζωμός κρέατος ή νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μπουκέτο αρωματικών (τυλίγετε σε ένα κομμάτι καθαρό ύφασμα φύλλα δάφνης, σκόρδο, πιπέρι σε κόκκους, κέδρο και γαρίφαλο)
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα λαχανικά. Αν είναι μεγάλα, τα κόβετε στα δύο ή στα τέσσερα. Καθαρίζετε το σκόρδο αφήνοντας την τελευταία στρώση της φλούδας και τα χωρίζετε σε σκελίδες. Τα βάζετε όλα σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο. Προσθέτετε το πιπέρι, το μπουκέτο αρωματικών, το ελαιόλαδο και το ζωμό.

2. Από πάνω τοποθετείτε τις λωρίδες του μπέικον, σκεπάζετε την κατσαρόλα και ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες. Σερβίρετε τα λαχανικά μαζί με ψητό κρέας ή ψάρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes