Προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 3΄, αναμονή 30΄
Υλικά για 4 άτομα:
200 γραμμ. χτένια (κατεψυγμένα)
2 πράσινα μήλα
2 ξινόμηλα
300 γραμμ. άσπρο λάχανο
1 λεμόνι
1 κλωναράκι σέλερι
50 γραμμ. μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
20 γραμμ. αλατισμένο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1. Αφήνετε τα χτένια να ξεπαγώσουν καλά και τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Πλένετε το λάχανο, το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Το βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και με λίγα παγάκια προσθέτετε το χυμό 1 λεμονιού για να γίνει τραγανό. Το αφήνετε στο ψυγείο για 30΄ και κατόπιν το σουρώνετε και το στεγνώνετε.
2. Ανακατεύετε το μέλι, το ξίδι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Πλένετε καλά το σέλερι, το στεγνώνετε και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Πλένετε τα μήλα, τα στεγνώνετε, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα τρίβετε με το τρίφτη. Τα ενώνετε με το σέλερι και το λάχανο ανακατεύοντας με το χέρι. Περιχύνετε με το μείγμα του μελιού, ανακατεύετε και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο.
3. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε για 3΄ τα χτένια, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
4. Σερβίρετε τη σαλάτα στη σαλατιέρα τοποθετώντας από πάνω τα ζεστά χτένια και πασπαλίζοντας με παπαρουνόσπορο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου