(Προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 1 ώρα, αναμονή 13 ώρες)
Υλικά για 6 άτομα:
1 χταπόδι
1 λίτρο λευκό κρασί
3 κρεμμύδια
2 λεμόνια
2 πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο...
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
4 κ.σ. άνηθο
ελαιόλαδο
1. Αν το χταπόδι δεν είναι πολύ μαλακό, το βάζετε από το βράδυ στην κατάψυξη. Την επόμενη ημέρα το ξεπαγώνετε και το βράζετε 1 ώρα μαζί με το κρασί, με 2 κρεμμύδια και 2 λεμόνια κομμένα σε κομμάτια. Το αφήνετε να κρυώσει και να μαριναριστεί μερικές ώρες.
2. Λίγο πριν σερβίρετε στραγγίζετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομματάκια. Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε με το χταπόδι. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου