25/3/12

Tερίν με σοκολάτα και μπισκότα






(Προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 5΄, ψύξη 24 ώρες)
Υλικά για 4-6 άτομα:
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα....

100 γραμμ. μαύρη σοκολάτα (με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο)
1/2 πακέτο μπισκότα με γεύση τζίντζερ ή πορτοκάλι (θα βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ)
50 γραμμ. τζίντζερ κονφί (θα βρείτε στα καταστήματα με κινέζικα προϊόντα)
1 ποτήρι γάλα
2 αβγά
5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1. Κόβετε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη βάζετε σε μεταλλικό μπολ μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα. Βυθίζετε το μπολ σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό (μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους ρίχνοντας σιγά σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μίξερ χειρός. Την προσθέτετε στο μπολ με την κουβερτούρα.

3. Κόβετε το τζίντζερ κονφί σε κυβάκια. Κόβετε τα μπισκότα και τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βάζετε σε μια φόρμα για τερίν τα μπισκότα και το τζίντζερ, από πάνω ρίχνετε τη μαύρη σοκολάτα και τέλος το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας. Αφήνετε την τερίν να κρυώσει, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον είκοσι τέσσερις ώρες πριν τη σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes