5/4/12

Τα λαχανάκια Βρυξελλών βγαίνουν στους δρόμους!





Τριάντα πέντε τεράστια γλυπτά θα στολίζουν τους δρόμους των Βρυξελλών για να τιμήσουν τους "ήρωες της βελγικής γαστρονομίας", από τα λαχανάκια Βρυξελλών και τις τηγανητές πατάτες ως τα μύδια και την σοκολάτα...

Ένα χωνί με τηγανητές πατάτες, μύδια και βάφλες, ένα ποτήρι ξανθιά μπύρα, αυτά είναι μερικά από τα θέματα των γλυπτών που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης Brusselicious XXL.

"Οι Βρυξέλλες δίνουν μια άλλη διάσταση στις εικόνες της διάσημης γαστρονομίας της, που τις έκανε γνωστές πέρα από τα σύνορα της χώρας", τονίζει ο Πατρίκ Μποντίκ, διευθυντής του οργανισμού VisitBrussels που προωθεί την "Χρονιά 2012 αφιερωμένη στην Γαστρονομία".

Τα 35 γλυπτά, ύψους ως και πέντε μέτρα θα στολίσουν τις πλατείες της βελγικής πρωτεύουσας μέχρι τα τέλη Ιουνίου και μετά για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα εκτεθούν στο Βασιλικό Πάρκο στο κέντρο της πόλης.

"Το να προωθήσεις τις τηγανητές πατάτες ή την σοκολάτα είναι εύκολο. Διασκέδασα πολύ όταν έπρεπε να παρουσιάσω και να βοηθήσω τα λαχανάκια Βρυξελλών να γίνουν...διάσημα", δήλωσε ο Ιβ Μαρεσκά, ένας από τους γλύπτες που δημιούργησε ένα...τεράστιο λαχανάκι στολισμένο με μύδια.



newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes