Μια λαχταριστή βάφλα με σος σοκολάτα, για την οποία δεν θα αισθάνεσαι τύψεις για το υπόλοιπο της ημέρας. Δεν έχει παρά 240 θερμίδες...
Συστατικά
25 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 αυγό
100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
¼ του φλιτζανιού γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του καφέ άνθος αραβοσίτου
30 γρ. Ζάχαρη....
1 κουτ. Της σούπας κακάο
20 γρ. Μαύρη σοκολάτα
4 κουτ. Του καφέ ξύσμα καρύδας
1 πρέζα αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Σε ένα μπολ διάλυσε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο γάλα καρύδας και στην συνέχεια πρόσθεσε όλο το γάλα καρύδας.
2
Δύο ώρες περίπου νωρίτερα, χτύπησε την ζάχαρη άχνη με τον κρόκο του αυγού για ένα λεπτό και πρόσθεσε το αλεύρι σιγά-σιγά και συμπλήρωσε με το γάλα. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
3
Λίγο πριν το σερβίρισμα, χτύπα το ασπράδι με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα. Πρόσθεσέ την στη ζύμη και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
4
Ψήσε τις βάφλες σε μια βαφλιέρα.
5
Ανακάτεψε την ζάχαρη με το κακάο και την μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
6
Ζέστανε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα καρύδας με το άνθος αραβοσίτου. Ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7
Βάλε μια βάφλα σε ένα πιάτο και κάλυψέ την με την σος σοκολάτα, πασπαλίζοντας με το ξύσμα καρύδας.
tlife
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου