22/2/12

Ουλές! Σβήστε τα σηµάδια






Για τους άλλους ίσως είναι το σήµα κατατεθέν σας, για εσάς όµως µια ασυνέχεια του δέρµατος που σας ενοχλεί. Η ουλή σας δεν χρειάζεται να µείνει µαζί σας για πάντα.
Ένα χτύπηµα, κάποιο έγκαυµα, ράµµατα που άφησαν τα σηµάδια τους σε πρόσωπο ή σώµα. Όλοι έχουµε...


πάνω µας κάποιο σηµάδι που µας ακολουθεί, άλλοι µικρότερο άλλοι µεγαλύτερο. Όταν αυτό όµως επηρεάζει την ψυχολογία µας, υπάρχει δυνατότητα να το αποχωριστούµε. Από ιατρικής άποψης, οι ουλές είναι το τελικό στάδιο της επούλωσης ενός τραύµατος, χωρίς όµως ο συνδετικός ιστός να καταφέρνει να ανακτήσει τη συνέχειά του. Υπάρχουν τέσσερα βασικά είδη: οι δύσµορφες, οι ρικνωτικές που προκαλούνται συνήθως από εγκαύµατα, οι υπερτροφικές που είναι αποτέλεσµα υπερπλασίας λόγω αυξηµένου αριθµού κολλαγόνων ινών (ίνες που αποτελούνται κυρίως από κολλαγόνο) και τα χηλοειδή, στα οποία έχει προκληθεί ανεξέλεγκτη σύνθεση και εναπόθεση κολλαγόνου.

Δεν είναι πάντα καλό να αφαιρούνται
Μερικές ουλές είναι καλύτερο να παραµένουν ως έχουν, καθώς ύστερα από µια διορθωτική επέµβαση υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να χειροτερέψουν. Αυτό αφορά κυρίως στα χηλοειδή, που έχουν την τάση να επανεµφανίζονται ύστερα από λίγο καιρό και µπορεί να γίνουν διπλάσια ή ακόµα και τριπλάσια από ό,τι ήταν. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν δεν είναι σοφό να παρέµβουµε.

Η λύση στο χειρουργείο
Όταν η χειρουργική επέµβαση αποτελεί ενδεδειγµένη λύση, τότε η διαδικασία είναι απλή και σχετικά σύντοµη. Αφαιρείται το κοµµάτι του δέρµατος που έχει το πρόβληµα και στη συνέχεια γίνεται ενδοδερµική ραφή ώστε να ενωθούν τα «υγιή» κοµµάτια και να εξαφανιστεί η ουλή. Η επέµβαση γίνεται µε τοπική αναισθησία και η διάρκειά της εξαρτάται από το µέγεθος της ουλής.

Μετά την επέµβαση
Η επέµβαση είναι εξαιρετικά απλή και γι’ αυτό η ανάρρωση συνήθως είναι ήπια. Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του την ίδια µέρα και τυχόν πόνοι αντιµετωπίζονται εύκολα µε απλά παυσίπονα. Ύστερα από λίγες µέρες µπορεί να επιστρέψει µάλιστα και στις αθλητικές του δραστηριότητες. Το µπάνιο επιτρέπεται µε λίγη προσοχή και, µόλις βγουν οι γάζες, αποκαλύπτεται µια περιοχή χωρίς σηµάδια.

Μπορούν να την κάνουν όλοι;
∆εν υπάρχει κάποιος περιορισµός στην ηλικία. Αυτό όµως που απαιτείται είναι ο ειδικός γιατρός να διαγνώσει αν ο τύπος δέρµατός µας µπορεί να δεχτεί µια τέτοια επέµβαση χωρίς να αντιδράσει. Κι αυτό επειδή δέρµα µε δέρµα διαφέρει ως προς τον τρόπο επούλωσης, ενώ παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες (ορµονικοί, λήψη φαρµάκων, ηλικία, ιστορικό χρόνιων παθήσεων, αλλεργίες κ.λπ.).

Οι ουλές που βρίσκονται στους ώµους ή στο ντεκολτέ, δύο σηµεία που δεν σχηµατίζουν εξαρχής καλές ουλές, καλό είναι να µην «διορθώνονται», καθώς τείνουν να τις επανεµφανίζουν.

Οι συµβουλές του Make up Artist
Οι ουλές είναι γενικά ένα πρόβληµα που δύσκολα καλύπτεται µε τη βοήθεια του µακιγιάζ, αλλά, αν ακολουθήσουµε µερικά σωστά βήµατα, µπορούµε να έχουµε πολύ καλό αποτέλεσµα. Με ένα make up σε µορφή stick µπορούµε να πετύχουµε καλή και σταθερή κάλυψη λόγω του ότι είναι ένα σταθερό προϊόν. Με ένα σφουγγαράκι προσθέτουµε αρκετό προϊόν και καλύπτουµε. Μπορούµε πάντα να χρησιµοποιήσουµε και ένα κονσίλερ στο χρώµα του δέρµατος και µετά να ταµπονάρουµε µε µια πούδρα. Σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο, η κάλυψη µε bronzing προϊόντα ή τερακότα θα τονίσει περισσότερο την ουλή µας. Το σωστό είναι να τονίσουµε άλλα σηµεία του προσώπου µας µε χρώµατα και αποχρώσεις έτσι ώστε να αποτρέψουµε το βλέµµα από την ουλή και να το στρέψουµε στα όµορφα χαρακτηριστικά µας.

forma

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes