29/2/12

Αρνίσιο μπούτι με λευκό κρασί, μέλι και θυμάρι






(προετοιμασία 20΄- μαγείρεμα 5 ώρες)

Υλικά για 4-6 άτομα
1 αρνίσιο μπούτι 2 κιλών
ελαιόλαδο
30 γραμμ. βούτυρο
4 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί...

300 ml ζωμό πουλερικών
8 κλωναράκια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
5 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. μέλι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 130° C για 4΄-5΄. Σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
2. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και πετάτε το λάδι. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το λευκό κρασί και το ζωμό πουλερικών και βάζετε ξανά το κρέας. Προσθέτετε το βούτυρο, τις σκελίδες σκόρδου ανοιγμένες στα δύο, το θυμάρι, τη δάφνη, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
3. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και τη βάζετε στο φούρνο περίπου για 5 ώρες. Ραντίζετε το κρέας τακτικά με τη σάλτσα και μόλις συμπληρωθούν 3 ώρες ψησίματος το γυρίζετε από την άλλη πλευρά.
4.Αφού ψηθεί το αρνί, το σκεπάζετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στο φούρνο ακόμα 5΄. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας.


elle

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes