29/2/12

Πιθανή παράταση της υπαγωγής στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο






Σε παράταση για την υπαγωγή στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που λήγει κανονικά σήμερα, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών....


Στη ρύθμιση υπάγονται φυσικά πρόσωπα με οφειλές που δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ και νομικά πρόσωπα που οι οφειλές τους δεν υπερβαίνουν τις 75.000.

Το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ και οι δόσεις ορίζονται σε 24 ή και παραπάνω, αν υπάρχει πιστοποιημένη οικονομική αδυναμία. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. Αν η ρύθμιση γίνει σε 2 έως 12 δόσεις, προβλέπεται απαλλαγή του 90% των προσαυξήσεων, ενώ αν ο οφειλέτης επιλέξει εξόφληση σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις διαγράφεται το 75% των προσαυξήσεων.

Χθες σχηματίστηκαν ουρές στις εφορίες για τους οφειλέτες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή ρύθμιση, ωστόσο σε πολλές από αυτές, δεν είχε σταλεί ούτε καν η εγκύκλιος για την εφαρμογή τους, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να προσανατολίζεται προς τη συγκεκριμένη παράταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes