19/2/12

Όλοι βλέπουμε πλέον το νέο Twitter






Μπήκατε στο twitter πρόσφατα; Είδατε τη νέα διαρρύθμιση; Το προφίλ του e-go.gr/tech; Το site ξεκίνησε να εφαρμόζει τις αλλαγές στις 8 Δεκεμβρίου και πλέον το νέο site υπάρχει σε όλους τους λογαριασμούς. Μπείτε να δείτε και διαβάστε παρακάτω τον οδηγό του νέου site.
Στο νέο twitter υπάρχουν 4 βασικές ενότητες:
Home: Στο Home μπορείτε να βρείτε όλα τα tweets από τους χρήστες που ακολουθείτε με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Αν πατήσετε πάνω σε ένα tweet θα δείτε περισσότερες λεπτομέρειες (πχ. ημερομηνία) ενώ μπορείτε να απαντήσετε στο χρήστη, να κάνετε retweet (αναμετάδοση) ή να επιλέξετε το tweet ως αγαπημένο (favourite)

Connect: Πατώντας την επιλογή Connect βλέπουμε όλη τη δραστηριότητα αλληλεπίδρασης με τους άλλους χρήστες. Βλέπουμε ποιοι μας έχουν ακολουθήσει, ποιοι έχουν απαντήσει σε ένα tweet μας καθώς και ποιοι έχουν ορίσει ως αγαπημένο κάτι που είπαμε ή έχουν κάνει retweet. Το Connect δηλαδή είναι το “εμείς και οι άλλοι”.

Discover: Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες που υπήρχε και στο παλιό twitter αλλά πλέον έχει δοθεί άλλη έμφαση. Στην ενότητα αυτή θα βρείτε τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του twitter καθώς και προτάσεις για χρήστες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σε αντίθεση με το Facebook, εδώ μπορείτε να ακολουθείτε όποιον θέλετε και να απαντάτε σε όποιον θέλετε χωρίς να χρειάζεται να εγκρίνει κι αυτός τη “σχέση” σας.

Για μένα (Me): Για να δείτε το δικό σας λογαριασμό μπορείτε να πατήσετε το προφίλ σας πάνω δεξιά. Θα σας εμφανίσει όλα όσα έχετε γράψει αλλά και επιλογές για να δείτε όσους σας ακολουθούν και όσους ακολουθείτε. Επίσης υπάρχουν προτάσεις για ενδιαφέροντες χρήστες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Οι άλλες καινοτομίες του νέου Twitter

Το νέο twitter σου επιτρέπει να δεις φωτογραφίες και βίντεο που έχουν προτείνει οι άλλοι χρήστες χωρίς να χρειάζεται να φύγεις από το site. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας χρήστης που ακολουθείς προτείνει το link ενός βίντεο στο YouTube θα μπορείς να δεις το βίντεο απευθείας πατώντας πάνω του σε ένα box που ανοίγει και δεν θα χρειαστεί να μεταφερθείς στο ίδιο το YouTube. Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες.

Ένα άλλο στοιχείο είναι η άμεση προβολή των απαντήσεων και του διαλόγου μεταξύ 2 ή περισσότερων χρηστών. Παλαιότερα δεν ήταν εύκολο να δεις το αρχικό tweet στο οποίο απάντησε ένας χρήστης. Τώρα αρκεί να πατήσεις πάνω στο tweet και εμφανίζεται ένα box με τη συζήτηση.

Οι κλασικές αντιδράσεις

Το νέο twitter φυσικά προκάλεσε αντιδράσεις όπως όλες οι αλλαγές που γίνονται κατά καιρούς στα μεγάλα και διάσημα site.

Ήδη πολλοί χρήστες εκφράζουν την αγανάκτισή τους μέσα από τους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας το hashtag (κατηγοριοποίηση) #NewNewTwitter

Οι εφαρμογές για κινητό

Στις 8 Δεκεμβρίου ανανεώθηκε επίσης η εφαρμογή για iPhone, iPad και Android οι οποίες έχουν περίπου το ίδιο design με το site.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για iPhone και Android και φυσικά να κάνετε follow το λογαριασμό του Tech N Fun.

πηγή:e-go.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes