28/3/12

Κάψτε 160 θερμίδες σε 10΄ κάνοντας σχοινάκι





Θυμηθείτε ξανά το αγαπημένο σας παιδικό παιχνίδι και δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται.
Μπορεί να σας θυμίζει την αυλή του σχολείου και τα παιδικά σας χρόνια, όμως το σχοινάκι είναι αποδεδειγμένα...
μια από τις αποτελεσματικότερες ασκήσεις για ενδυνάμωση, αλλά και για απώλεια βάρους.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ούτε και μεγάλο εξοπλισμό. Και το καλύτερο; Μέσα σε μόλις 10΄ μπορούμε να κάψουμε 100 έως 160 θερμίδες. Έρευνες έχουν δείξει πως είναι το μοναδικό είδος άσκησης που «επιτίθεται» τόσο δυναμικά στο λίπος. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που σταρ σαν την Κέιτι Πέρι το έχουν εντάξει στο πρόγραμμα γυμναστικής τους.

Σύμφωνα με τον Κουίνσι Φρανς, προσωπικό γυμναστή της γνωστής τραγουδίστριας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό κόλπο για να δούμε πραγματικά οφέλη στη γραμμή μας. Ακολουθούμε πάντα μια συγκεκριμένη κίνηση για τουλάχιστον 2΄ και μετά περνάμε στην επόμενη. Είναι σημαντικό να κρατάμε την ισορροπία μας και να αλλάζουμε κάθε τόσο άσκηση, ώστε να δουλεύουμε καλύτερα όλες τις μυϊκές ομάδες.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «μπορούμε να κάνουμε σχοινάκι για 5΄ αντί για το κλασικό ζέσταμα ή ένα πλήρες πρόγραμμα 20΄ αντί για αεροβική, αλλά και να δοκιμάσουμε μικρά διαστήματα των 30΄ ανάμεσα στα σετ των ασκήσεων ενδυνάμωσης όταν κάνουμε όργανα». Για να βρούμε το κατάλληλο σχοινάκι, θα πρέπει, όταν κρατάμε με το πόδι στο έδαφος τη μέση του σχοινιού, οι λαβές του να βρίσκονται ακριβώς στο ύψος των αγκώνων μας. Ο Κουίνσι Φρανς μάς προτείνει μια σειρά από απλές ασκήσεις.



Κλασική θέση
Σταθείτε όρθιες με το λαιμό χαλαρό και το βλέμμα σας να κοιτάζει ευθεία και όχι κάτω, έτσι ώστε η σπονδυλική σας στήλη να είναι ευθυγραμμισμένη. 

Κρατάτε χαλαρούς τους ώμους και τα μπράτσα κοντά στο σώμα σας. Οι αγκώνες θα πρέπει να είναι λυγισμένοι 90° και η κίνηση να γίνεται κυρίως με τους καρπούς. Κατά τη διάρκεια της άσκησης σφίγγετε τρικέφαλους και δικέφαλους, για να ελέγχετε καλύτερα τις κινήσεις σας. Σε κάθε άλμα προσγειώνεστε με τα πέλματα, και όχι με τις φτέρνες, και με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Η πιο κλασική κίνηση στο σχοινάκι είναι εκείνη που πηδάτε και με τα δυο πόδια ταυτόχρονα. 


Με αλλαγή ποδιού
Πηδάτε πάνω από το σχοινάκι με το ένα πόδι κάθε φορά. Πρώτα με το δεξί και στην επόμενη κίνηση με το αριστερό. Θα πρέπει διαρκώς να στηρίζεστε στο έδαφος μόνο με το ένα πόδι. Η τεχνική αυτή είναι ιδανική για να βελτιώσετε την ισορροπία σας και να δυναμώσετε τους τετρακέφαλους.







Με τα γόνατα ψηλά
Πηδάτε πάνω από το σχοινάκι με το ένα πόδι κάθε φορά σηκώνοντας το γόνατό σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Πρώτα με το δεξί και στην επόμενη κίνηση με το αριστερό. Θα πρέπει συνεχώς να είστε στηριγμένες μόνο στο ένα πόδι. Η συγκεκριμένη άσκηση δυναμώνει τους κάτω κοιλιακούς, αλλά βοηθάει και στην προπόνηση των αθλητών στίβου. 





Σλάλομ
Πηδάτε πάνω από το σχοινάκι και προσγειώνεστε και με τα δύο πόδια περίπου 15 εκ. πιο δεξιά. Στο επόμενο άλμα σας προσγειώνεστε και με τα δύο πόδια περίπου 15 εκ. πιο αριστερά. 









Άλμα με άνοιγμα
Πηδάτε πάνω από το σχοινάκι και προσγειώνεστε με τα πόδια σας ταυτόχρονα ανοιχτά. Στο επόμενο άλμα προσγειώνεστε με τα πόδια κολλημένα.











elle

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes