20/3/12

Σαν σήμερα 20/3/2012






1933 στη Γερμανία, οι ναζί άνοιξαν το πρώτο στρατόπεδο συγκεντρώσεως στο Νταχάου.

1984 διαγράφηκαν από την Ένωση Κέντρου οι Ηλίας Τσιριμώκος και Σάββας Παπαπολίτης, χωρίς οι ίδιοι να αναγνωρίζουν στον Γεώργιο Παπανδρέου το δικαίωμα διαγραφής τους....


1956 η Γαλλία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Τυνησίας.
Ο Elvis Presley ξεκινά τις πρώτες του ηχογραφήσεις από τη στιγμή που απολύθηκε από το στρατό στις 5 Μαρτίου. Παρέα με τον κιθαρίστα Scotty Moore αρχίζουν δουλεία με τα τραγούδια  "Stuck on You" και "Fame and Fortune" στο στούντιο της RCA Records στην πόλη Νάσβιλ στο Τενεσί των Η.Π.Α. γνωστό ως RCA Studio B.

1969 Στην Βρετανική πρεσβεία στο Γιβραλτάρ ο John Lennon παντρεύεται την Yoko Ono. Η τελετή του γάμου διήρκησε δέκα λεπτά. Το τραγούδι των The Beatles, "The Ballad of John and Yoko" είναι μια μικρή ιστορία του γάμου τους.

1991 Ο τετράχρονος γιος του Eric Clapton, Conor σκοτώνεται όταν πέφτει από το παράθυρο του 53ου ορόφου του διαμερίσματος τους στη Νέα Υόρκη. Ο Clapton έγραψε αργότερα για τον χαμένο γιο του, το τραγούδι "Tears in Heaven".
20/3/2006Το πρώτο ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ, το ΠΡΙΣΜΑ +, ξεκινά επίσημα την κανονική προβολή του προγράμματός του. Θα ακολουθήσουν στις 25/4 το ΣΙΝΕ + και στις 29/5 το ΣΠΟΡ +, το οποίο έχει ήδη στο ενεργητικό του την επιτυχημένη απευθείας μετάδοση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

20/3/1993 Ξεκινάει το πρώτο Μήτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής στην Καλαμάτα, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο

20/3/1990 Πεθαίνει σε ηλικία 60 ετών, από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι, ο Ρώσος τερματοφύλακας Lev Yashin. Στην καριέρα του έφτασε τις 83 επίσημες συμμετοχές με την Eθνική Ρωσίας ενώ πήρε μέρος σε 3 τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1986 ένας τραυματισμός στο γόνατο είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ενός του ποδιού.


sansimera

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes