(Προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 35΄)
Υλικά για 4 άτομα:
2 κιλά φρέσκα μύδια
4 φέτες μπέικον
1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο...
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
4-6 φύλλα βασιλικού
1 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Καθαρίζετε τα μύδια ξύνοντας το κέλυφός τους με μαχαίρι και αφαιρείτε τα μουστάκια τους. Τα πλένετε με άφθονο νερό, τα αχνίζετε περίπου για 3΄-4΄ και πετάτε όσα δεν ανοίξουν.
2. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε κυβάκια. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει 20΄.
3. Ψιλοκόβετε το μπέικον και το ρίχνετε στη σάλτσα. Προσθέτετε τα μύδια και το βασιλικό ψιλοκομμένο και σιγοβράζετε το φαγητό 10΄ με την κατσαρόλα ανοιχτή ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρετε αμέσως.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου