1/3/12

Ριζότο με καλαμάρια και λευκό κρασί






(προετοιμασία 30΄-μαγείρεμα 40΄)

Υλικά για 4 άτομα
700 γραμμ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι γλυκό
5 σκελίδες σκόρδο
5 ντομάτες ώριμες με τη φλούδα τους
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κλωναράκι θυμάρι.....

300 γραμμ. ρύζι
200 ml λευκό ξηρό κρασί
ελαιόλαδο και 2 πρέζες πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση
1. Σοτάρετε τα καλαμάρια σε μια κατσαρόλα με 2 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνετε να ψηθούν για 20΄ μαζί με το θυμάρι και 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, ενώ ανακατεύετε συχνά.
2. Ζεματίζετε τις ντομάτες για 30΄΄ σε καυτό νερό, τις καθαρίζετε και τις λιώνετε. Βγάζετε τα καλαμάρια από την κατσαρόλα (ενώ ακόμη είναι μαλακά). Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε λίγα λεπτά πριν προσθέσετε τις ντομάτες, το υπόλοιπο σκόρδο λιωμένο και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνετε και, αν χρειάζεται, βάζετε 1 πρέζα ζάχαρη.
3. Μόλις βράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10΄, προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε και το λευκό κρασί. Συμπληρώνετε με 100 ml νερό, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε, ώστε το ρύζι να βράσει μεν, αλλά να μείνει σπυρωτό. Ανακατεύετε συχνά για να μην πήξει και, αν χρειάζεται, προσθέτετε νερό.
4. Βάζετε ξανά τα καλαμάρια στην κατσαρόλα, ρίχνετε το πιπέρι καγιέν και δοκιμάζετε αν θέλει αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για 1΄ ακόμα, ενώ ανακατεύετε. Σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε το ριζότο για 5΄ μέσα στην κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, πριν το σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes