31/3/12

Μαγειρεύοντας στον ατμό: Ελαφριά κουζίνα με όλη τη γεύση






Έξυπνες συνταγές που αποδεικνύουν πως το νόστιμο και απολαυστικό φαγητό μπορεί να είναι και απόλυτα υγιεινό.
Σαλάτα με κολοκυθάκια και καρύδα
(προετοιμασία 15΄-μαγείρεμα 3΄)

Υλικά για 4 άτομα
250 γραμμ. πράσινα κολοκυθάκια
250 γραμμ. κίτρινα μικρά κολοκυθάκια
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι...

50 γραμμ. φρέσκια καρύδα τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα
χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στη θέση γκριλ. Βάζετε την τριμμένη καρύδα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, ρίχνετε από πάνω 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το τοποθετείτε στο φούρνο. Καβουρδίζετε την καρύδα ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην καεί.
2. Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρείτε τις άκρες τους. Τα κόβετε σε μπαστουνάκια. Ρίχνετε νερό σε μια κατσαρόλα και από πάνω τοποθετείτε το ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό. Βάζετε το θυμάρι στο νερό και τα κολοκυθάκια μέσα στο σκεύος. Τα βράζετε για 3΄ και αμέσως μετά τα βυθίζετε μέσα σε νερό με παγάκια. Τα στραγγίζετε.
3. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια με την καρύδα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Η σαλάτα αυτή ταιριάζει με καπνιστό ψάρι (περίπου 300 γραμμ. μπακαλιάρος ή ρέγκα) που θα κόψετε σε μπαστουνάκια και θα ραντίσετε με ελαιόλαδο.

Tips:
- Μπορείτε να αρωματίσετε τη σαλάτα σας με μυρωδικά της αρεσκείας σας (μαϊντανός, κόλιαντρο κ.ά.).
- Αν θέλετε, προσθέτετε χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα κ.λπ.).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes