13/3/12

Ό,τι πιο νέο για το δέρμα






Πίλινγκ με νερό, αντιγήρανση με φως, ανανέωση με το δικό μας αίμα... είναι οι καινούριες τεχνικές που βοηθούν την επιδερμίδα να δείχνει νεανική και φρέσκια. Το 2012 έφερε μαζί του πολλές «έξυπνες» μεθόδους αναζωογόνησης, που αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα της κοσμητικής ιατρικής....


Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς αποτελεί καλή αφορμή για να σκεφτούμε τι θέλουμε να αλλάξουμε, να διορθώσουμε, να κάνουμε καλύτερο. Ο πρώτος μήνας είναι αυτός των αποφάσεων.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το αρχικό βήμα είναι να προσφέρουμε στον εαυτό μας μικρές τονωτικές κούρες ομορφιάς, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Η ενυδάτωση και ο καθαρισμός παραμένουν το Α και το Ω για κάθε εποχή και ηλικία, γι’ αυτό το νέο όπλο είναι ένα πίλινγκ που γίνεται με εκτόξευση φυσιολογικού ορού και βιταμινών, αφήνοντας το δέρμα δροσερό και απαλό.
Την ίδια στιγμή, οι σύγχρονες καμπίνες ομορφιάς χαρίζουν ευεξία με τη βοήθεια του φωτός, το οποίο εκπέμπουν δεκάδες λάμπες σε πρόσωπο και σώμα. Και όλα αυτά με μικρό κόστος.

Όσες, πάλι, είστε άνω των τριάντα πέντε και επιθυμείτε κάτι δραστικό για τις ρυτίδες και το φωτογηρασμένο δέρμα, το οποίο χρειάζεται ανανέωση, ίσως σκεφτείτε την επιλογή του Dracula lift: μια μέθοδος όπου ο γιατρός κάνει τονωτικές ενέσεις στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας το αίμα σας, με στοιχεία needling.

Αν πάλι έχετε αποφασίσει κάτι επεμβατικό, το νέο λίφτινγκ ανορθώνει μέτωπο, φρύδια και βλέφαρα με μια τεχνική που σας προσφέρει την πολυτέλεια να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας από την επόμενη κιόλας μέρα. Και ακόμα δεν είδατε τίποτε. Οι ειδικοί περιγράφουν τις καινούριες θεραπείες ανάλογα με τις ανάγκες κάθε γυναίκας.

Πρόσωπο
Με τη δύναμη του νερού
Το καλό με το μηχανικό πίλινγκ είναι ότι συνιστά θεραπεία που προορίζεται για όλες τις ηλικίες. Τόσο για τις ανάγκες μιας εικοσιπεντάχρονης με λιπαρό δέρμα, όσο και για εκείνες μιας πενηντάχρονης, που θέλει να δει την επιδερμίδα της να λάμπει με ανώδυνο τρόπο σε χρόνο-ρεκόρ.

Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι η νέα τεχνολογία στη μικροδερμοαπόξεση, που γίνεται με φυσιολογικό ορό και ονομάζεται Jet Peel ή Jet-M (υδροβολή). Μπορεί όμως το νερό να απομακρύνει τα επιφανειακά, νεκρά κύτταρα του δέρματος τόσο αποτελεσματικά όσο οι μικροκρύσταλλοι και το διαμάντι, που ξύνουν το δέρμα, για να το καταφέρουν;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη μέθοδος ανανεώνει το δέρμα και το καθαρίζει χωρίς επιθετικό τρόπο, χαρίζοντάς του μια αίσθηση δροσιάς. Αυτό συμβαίνει επειδή ο δερματολόγος μπορεί να ρυθμίσει την πίεση του αέρα, ώστε τα συστατικά να εκτοξεύονται με ταχύτητα υπερήχων, επιτυγχάνοντας απόξεση χωρίς πόνο και ερεθισμό. Η δερματολόγος Τίνα Γελέκη περιγράφει πώς γίνεται η διαδικασία: «Στη συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιούμε μια ειδική συσκευή, που με τη δύναμη του αέρα εκτοξεύει φυσιολογικό ορό, ο οποίος μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορα συστατικά, ανάλογα με το τι θέλουμε να θεραπεύσουμε.

Για παράδειγμα, αν υπάρχει ακμή, χορηγούμε και αντιβίωση τοπικά, για τις πανάδες βιταμίνη C, υαλουρονικό οξύ για έξτρα ενυδάτωση, βιταμίνες Α και Ε για αντιγήρανση κ.λπ. Επειδή ο καθαρισμός γίνεται με ψυχρό τρόπο, δημιουργείται αγγειοσυστολή, επομένως δεν έχουμε κοκκινίλες και προστατεύονται τα αγγεία του δέρματος, ενώ μειώνονται οι πιθανότητες φλεγμονής. Αντίθετα, στην κλασική μικροδερμοαπόξεση ο ερεθισμός είναι πιο έντονος εξαιτίας της θερμότητας».

Σύμφωνα με τη δερματολόγο, η υδροβολή καθαρίζει τους πόρους σε βάθος, κάνει απολέπιση του δέρματος, προσφέρει ενυδάτωση, καθώς και μεσοθεραπεία. Ωστόσο, όσον αφορά την τελευταία, η διείσδυση των συστατικών είναι πιο επιφανειακή σε σχέση με την κλασική μέθοδο. Η υδροβολή εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ και μπορεί να γίνει μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες αισθητικής ιατρικής (π.χ. χημικό πίλινγκ). Το κόστος ξεκινά από € 80 και η συνεδρία διαρκεί περίπου 50’.

Η χαρά του... Dracula
Αν το πρόσωπό σας μοιάζει με... ωκεανό από ρυτίδες, υπάρχει μια τεχνική που εφαρμόζεται στα ιατρεία τα τελευταία δύο χρόνια. Στην Αμερική ονομάζεται Dracula lift, επειδή βασίζεται στο δικό μας αίμα. Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευτεί στο ELLE και κατά το παρελθόν, αρχικά ο γιατρός κάνει λήψη αίματος και διαχωρίζει το πλάσμα από τα υπόλοιπα συστατικά του. Στη συνέχεια το εγχέει στο πρόσωπο με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Η δερματολόγος Μαρία Καρδάση, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, τονίζει ότι ειδικότερα για την περιοχή γύρω από τα μάτια και για στοχευμένα σημεία, όπως οι ουλές και οι βαθιές ρυτίδες, δημιουργήθηκε το καινούριο needling Mcure, ένα «χοντρό στιλό», το οποίο με παλμικές κινήσεις τρυπά το δέρμα χάρη σε μια δέσμη από βελόνες. Η ίδια εξηγεί: «Παίρνουμε αίμα από τη γυναίκα, το φυγοκεντρίζουμε (γίνεται ειδική επεξεργασία) και επιλέγουμε το μέρος του που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Στη συνέχεια το ενδυναμώνουμε με χλωριούχο ασβέστιο, γιατί έτσι απελευθερώνεται ο αιμοπεταλιακός αυξητικός παράγοντας που ευθύνεται για την καλύτερη αιμάτωση της περιοχής και την ανανέωση των ινοβλαστών. Αφού τοποθετήσουμε με βελόνα το πλούσιο μείγμα κάτω από το δέρμα των περιοχών που μας ενδιαφέρουν, εφαρμόζουμε στην επιφάνειά τους το Mcure. Στη συνέχεια απλώνουμε τον ορό στην τραυματισμένη επιδερμίδα».

Το ερύθημα και το πρήξιμο διαρκούν περίπου πέντε μέρες και η γιατρός θα σας συστήσει λήψη αντιισταμινικού τις τρεις πρώτες. Το κόστος της τεχνικής Dracula lift, που βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος, ξεκινά από € 150 για μια μικρή περιοχή και φτάνει τα € 500 όταν εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο.

Το «λιφτ των μανεκέν»
Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα λίφτινγκ; Στα τριάντα είναι πολύ νωρίς, ενώ στα σαράντα η χαλάρωση δεν είναι ακόμη τόσο ορατή. Οι γιατροί τονίζουν ότι η ποιότητα του δέρματος είναι το βασικότερο κριτήριο.

Για παράδειγμα, για τα κορίτσια των τριάντα πέντε, των οποίων το δέρμα έχει σπάσει πρόωρα είτε επειδή είναι πολύ λεπτό είτε εξαιτίας του μη υγιεινού τρόπου ζωής (αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα κ.λπ.), τα οποία θέλουν κάτι δραστικό, υπάρχουν επεμβάσεις μίνι λιφτ για το άνω μέρος του προσώπου (μετωπιαίο λιφτ).

Όπως επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Σπύρος Ιωαννίδης, το λεγόμενο «λιφτ των μανεκέν» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη το 2010, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (ICAPS). Απευθύνεται σε γυναίκες που δεν βρίσκονται ακόμα στην κατάλληλη ηλικία για λίφτινγκ (δηλαδή πριν τα 45-50) και ανορθώνει το μέτωπο, τα φρύδια και τα βλέφαρα. Η επέμβαση γίνεται μέσα σε 45’ με τοπική αναισθησία και η ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία.

Ο γιατρός κάνει μικροσκοπικές τομές στο τριχωτό της κεφαλής και τα φρύδια, απ’ όπου εισάγει απορροφήσιμα νήματα, τα οποία θα ανορθώσουν τους ιστούς. Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης ήπιου πρηξίματος και εκχύμωσης, που σταδιακά υποχωρούν. Το κόστος του «λιφτ των μανεκέν» ανέρχεται στα € 1.000.

Σώμα
Στην καμπίνα της ευεξίας
Οι νέες θεραπείες που λούζουν το πρόσωπο και το σώμα με φως χάρη σε ειδικές λάμπες δεν προσφέρουν τεχνητό μαύρισμα (σολάριουμ), αλλά ευεξία και αντιγήρανση. Μια από αυτές είναι η Beauty Angel C 28, που εκπέμπει παλμικό φως (συχνότητας 100 Watt). Η διαδικασία γίνεται ως εξής: Η γυναίκα εφαρμόζει μια κρέμα που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου (περιέχει παράγωγα της βιταμίνης Ε, πεπτίδια, μαλακτικά συστατικά κ.λπ.).


Στη συνέχεια ξαπλώνει στην καμπίνα επί 20’ φορώντας το μαγιό της και εκτίθεται στην ευεργετική δράση του παλμικού φωτός που εκπέμπουν οι 28 λυχνίες. Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, η γυναίκα εφαρμόζει μια κρέμα στο δέρμα με ενυδατικά, αντιοξειδωτικά και λιποδιαλυτικά συστατικά (μεταξύ άλλων, πανθενόλη, εκχύλισμα γλυκόριζας, τοκοφερόλη ή βιταμίνη Ε, λεκιθίνη κ.λπ.). Σύμφωνα με τους ειδικούς, το παλμικό φως διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνει την ελαστικότητα, την ενυδάτωση του δέρματος και την όψη των πόρων, ενώ σταδιακά αμβλύνει τις ρυτίδες. Επιπλέον, ενισχύει τη διείσδυση των συστατικών στην επιδερμίδα.

Όσο για τις έρευνες; Σύμφωνα με την εταιρεία που κατασκευάζει τη συγκεκριμένη καμπίνα, 80% των συμμετεχουσών μετά την πρώτη συνεδρία διαπίστωσαν ότι το δέρμα τους ήταν πιο απαλό, ενώ 60% είδαν διαφορά στην εμφάνισή τους. Το κόστος της συνεδρίας ξεκινά από € 23. Προς το παρόν η θεραπεία προσφέρεται στο ινστιτούτο TwentyNails στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες στο τηλ.: 2310 284910.

Για το όρος εκεί κάτω!
Σκούρα τα πράγματα για τις γυναίκες που έχουν τοπικό πάχος στο λεγόμενο όρος της Αφροδίτης και είναι αδύνατες. Μπορεί η περιοχή του μπικίνι να μένει μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, αλλά τελικά μάς απασχολεί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι νομίζουμε. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι, εκτός από τις εξειδικευμένες κούρες περιποίησης (τα λεγόμενα vagacials), γίνονται και μικροεπεμβάσεις λιποαναρρόφησης, για να γίνει επίπεδη η περιοχή του τριχωτού;

Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, «η επέμβαση ενδείκνυται σε γυναίκες που φροντίζουν τη σιλουέτα τους, αλλά για γονιδιακούς λόγους έχουν παραπάνω λιπώδη ιστό στο σημείο αυτό. Μπορούμε με λεπτές κάνουλες, παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο και το λαιμό, να αφαιρέσουμε το περιττό λίπος.

Κάνουμε δύο λεπτές οπές στα σημεία όπου τελειώνει το τριχωτό της περιοχής και αναρροφούμε το λίπος. Τις επόμενες πέντε μέρες εμφανίζεται μελάνιασμα και πρήξιμο, αλλά σε μία εβδομάδα τα συμπτώματα υποχωρούν. Συμβουλεύουμε τη γυναίκα να φορά ένα υποστηρικτικό εσώρουχο της περιοχής». Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και το κόστος κυμαίνεται στα € 1.500.


elle

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes