15/3/12

Διατροφικές παγίδες των μενού των εστιατορίων






Είστε σίγουροι ότι όταν πηγαίνετε στο εστιατόριο παραγγέλνετε αυτό που πραγματικά θέλετε ή παρασύρεστε από τις παγίδες των μενού των εστιατορίων κάνοντας τελικά μια πιο ακριβή και παχυντική επιλογή;...


Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο περισσότερο τραβάει την προσοχή μας ένα πιάτο στο μενού του εστιατορίου, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να το παραγγείλουμε.

Αυτό το σκοπό εξυπηρετούν οι μεγάλες και λαχταριστές εικόνες που συναντάμε στους καταλόγους των εστιατορίων, οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες να παραγγείλουμε το γεύμα που απεικονίζουν. Φυσικά, η θέση τους δεν επιλέγεται τυχαία καθώς τα σημεία που μας κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον είναι οι πάνω γωνίες των καταλόγων και το κέντρο της σελίδας.

Οι παχυντικές επιλογές φαίνεται να επηρεάζουν αρνητικά το μέγεθος της παραγγελίας μας, σκεπτόμενοι το θερμιδικό κόστος του γεύματος. Βέβαια, οι πιθανότητες να μεγαλώσουμε την παραγγελία μας ή να επιλέξουμε ένα γεύμα με πολλές θερμίδες αυξάνονται αν αυτό συνοδεύεται με λαχανικά ή συνδυάζεται με κάποια «υγιεινή» επιλογή στο μενού του εστιατορίου.

Επίσης, η παρουσία σαλάτας μας δίνει την αίσθηση μιας διατροφικά σωστής επιλογής, ανεξάρτητα από το αν περιέχει υδατάνθρακες, τυρί, κρέας, παχυντικές σος και εν τέλει μας προσφέρει εκτός από τις φυτικές της ίνες, πολύ περισσότερες θερμίδες από το κυρίως πιάτο που συνοδεύει.

Τέλος, οι κατάλογοι που παραλείπουν το σύμβολο του ευρώ (€) δίπλα από την τιμή, έχουν την τάση να μας παρασύρουν να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα. Η απουσία του συμβόλου κάνει τον εγκέφαλο να μπερδεύεται, χάνοντας την αίσθηση του χρηματικού κόστους, οδηγώντας μας έτσι σε υπερβολές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes