(Προετοιμασία 10, ψήσιμο 25΄)
Υλικά για 6 άτομα:
6 μεγάλα αχλάδια (περίπου 200 γραμμ. το ένα)
1 νεροπότηρο λευκό κρασί Μοσχοφίλερο
6 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι....
1 κλαράκι κανέλα
1 πρέζα βανίλια
1 αστεροειδή γλυκάνισο
τις φλούδες από 1 λεμόνι
Υλικά για τα μπισκότα:
100 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. μέλι
100 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι
1. Ετοιμάζετε τα μπισκότα: Λιώνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε καλά και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια προσθέτοντας τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενές. Το αφήνετε να ηρεμήσει τουλάχιστον 1 ώρα.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και με τη βοήθεια ενός κουταλιού, απλώνετε κουταλιά κουταλιά το μείγμα για τα μπισκότα. Πιέζετε λιγάκι για να απλωθούν αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Πριν πάρετε κάθε κουταλιά βουτάτε το κουτάλι σε παγωμένο νερό. Βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα μπισκότα 6΄. Βγάζετε το ταψί και αφήνετε να κρυώσουν 2΄-3΄. Τις ξεκολλάτε σιγά σιγά για να μη σπάσουν και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά.
3. Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζετε όλα τα μπαχαρικά. Διαλύετε το μέλι μέσα στο κρασί και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε λίγο νερό και βράζετε τα αχλάδια με ανοιχτό το καπάκι για 25΄. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν, ενώ συνεχίζετε για λίγο να βράζετε το σιρόπι στην κατσαρόλα. Το συγκεντρώνετε σε ένα μπολ.
4. Σερβίρετε στα πιάτα από ένα αρωματικό αχλάδι μαζί με λίγο σιρόπι και ένα μπισκότο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου