27/3/12

Αγοράζει μαζικά πατέντες το Facebook από την IBM





750 πατέντες της IBM αγόρασε το Facebook το οποίο μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ευρεσιτεχνίας προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του....

Πρόσφατα το Facebook είχε δεχθεί έντονες επιθέσεις από εταιρείες όπως η Yahoo για καταπάτηση πατεντών με αποτέλεσμα να αναζητήσει γρήγορα λύση στα προβλήματά του.
Τη λύση έδωσε η IBM που πούλησε στο Facebook τις 750 πατέντες δίνοντας ισχυρά πολεμοφόδια για τους επερχόμενους δικαστικούς αγώνες με την Yahoo αλλά και άλλες εταιρείες που ισχυρίζονται ότι το Facebook καταπατά τις πατέντες τους.

Στις πατέντες που θα αγοράσει το Facebook περιλαμβάνονται ευρεσιτεχνίες για διάφορες τεχνολογίες λογισμικού και διαδικτυακών λειτουργιών.

Μέχρι σήμερα το Facebook είχε ελάχιστες πατέντες στην κατοχή του με δεδομένο τον όγκο του και την πορεία του.

Ενώ η Yahoo που ιδρύθηκε το 1996 έχει πάνω από 1.000 πατέντες που καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας της, το Facebook είχε μέχρι σήμερα μόλις 56 πατέντες και 503 αιτήσεις για κατοχύρωση πατέντας.

Με τη νέα αγορά ο αριθμός των πατεντών του Facebook εκτοξεύεται στις 806 και πλέον το site έχει μια μεγάλη γκάμα ευρεσιτεχνιών.

Το Facebook επίσημα επιβεβαίωσε την αγορά των πατεντών όμως απέφυγε να αναφερθεί στον αριθμό των πατεντών που εξαγοράστηκαν ή σε οικονομικές λεπτομέρειες όμως ειδικοί αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα deal αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.





e-go

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes