4/4/12

Οι άνθρωποι, οι μηχανές και ο παράξενος ψυχισμός των hillclimbers





Με αντίπαλο τη βαρύτητα, χωρίς φρένα, χωρίς λογική, οι αθλητές του hillclimbing βάζουν πάντα στόχο να φτάσουν στην κορυφή. Μεταποιημένες μοτοσυκλέτες με θηριώδη ψαλίδια και αυτοσχέδια ελαστικά προσπαθούν να νικήσουν τους νόμους της φυσικής με κίνητρο απλά την πρόκληση και εφόδιο την τρέλα τους...

«Το σφίξιμο στο στομάχι, αυτή η αίσθηση όταν φτάνεις στην κορυφή ότι νίκησες το φόβο δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο», λένε οι ίδιοι…
Το «Elevate 2», του σκηνοθέτη Jeremy Miller, είμαι μια ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε για να δείξει στον κόσμο το ασυνήθιστο και απίστευτα θεαματικό σπορ του hillclimbing. Οι τύποι αυτοί που κάνουν τα πάντα για να κατακτήσουν με τις μοτοσυκλέτες τους τις πιο δύσκολες πλαγιές, είναι πράγματι εκπληκτικό!


Χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ο ίδιος αποκαλεί «κινητή κάμερα», ο Jeremy Miller καταγράφει την πρωτόγνωρη έκρηξη αδρεναλίνης που συνοδεύει την ενασχόληση με το hillclimbing μοτοσυκλετών.
Η ταινία αποτελεί τη συνέχεια (το σήκουελ) του πρώτου Elevate και επικεντρώνεται στους αναβάτες και το πάθος που τους τροφοδοτεί το σπορ της ανάβασης λόφων, προσφέροντας παράλληλα μια διεισδυτική ματιά στις σκέψεις και τα κίνητρα αυτών των ιδιαίτερων ανθρώπων.

Συμμετέχουν αναβάτες όπως οι Jason Smith, Bret Peterson, Max Simmons και Logan Mead της NAHA (North American Hillclimbers Association) ενώ περιλαμβάνει μοναδικές εικόνες από επιδείξεις hill-climbing και συνέντευξη με τον Mike Metzger, τον επονομαζόμενο και «Νονό».

Το Elevate 2 γυρίστηκε στις αυθεντικές τοποθεσίες των αγώνων της NAHA αλλά και σε ιδιωτικές «πίστες» της Καλιφόρνια, της Γιούτα και του Γουαϊόμινγκ.
Δείτε το trailer καθώς και ολόκληρη τη μικρού μήκους ταινία…














troktiko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes